Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes levendulás sárgadinnyés csirkemell

41 szavazat
75 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A csirkemellett megmossuk, szárazra töröljük, felkockázzuk.
  2. A sárgadinnye héját eltávolítjuk, a bélzetet szintén kockákra vágjuk.
  3. Serpenyőben 1 dl olajat hevítünk, belerakjuk a csirkemellet. Fedő alatt 10 percig hagyjuk párolódni, puhulni, közben sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor félig megpuhult a csirkemell, felöntjük a főzőtejszínnel. A forrást követően lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk még a húst. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott sárgadinnyét, valamint a mézet, az őrölt levendulát, a kakukkfüvet és fahéjat. Hagyjuk rotyogni kb. 30-40 percig, közben, ha kell sózhatjuk még.
  5. Közben elkészítjük a citromos rizst. Ehhez a jázmin rizst a vízben kifőzzük. Hozzáadjuk a sót és a reszelt citrom héjat. Időként megkevergetjük.
  6. Amikor megfőtt a hús és mennyei az illata, levesszük a tűzről. A citromos rizzsel tálaljuk. Díszítésként megszórhatjuk levendulavirággal, és tehetünk rá pár friss szál kakukkfűvel.

Megjegyzés

Nagyon finom és különleges ízt kap az étel a levendulának köszönhetően. - Bélpoklos

Ezek is érdekelhetnek

Friss