hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-kéksajtos makaróni

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Felteszek egy nagyobb lábasban sós vizet főni. Amikor forr a víz, beleteszem a makaróni tésztát.

A tejszínt és a tejet felteszem a tűzre a szétnyomott fokhagymával és a margarinnal. Amikor már meleg, de még nem forr, beleteszem a sajtokat (én a márványsajtot kicsi darabokban, a trappistát pedig reszelve tettem bele). Ízesítem borssal, fehérborssal, egy nagyon pici őrölt szerecsendióval, sóval. Amikor már elolvadtak a sajtok, 1 teáskanál mustárt teszek bele, és jól elkeverem.

Amikor a tészta megfőtt, leszűröm, lecsöpögtetem, és miután visszatettem az edénybe, kevés olívaolajjal meglocsolom, majd óvatosan átforgatom.

Ha a szósz felforrt, elzárom alatta a gázt és félreteszem.

A paradicsomokat megmosom, majd nyolcadolom, egyszerűen megpirítom olívaolajon egy pici sóval.

Amikor elkészült minden, tálaláshoz a magkeverékeket összeaprítom, és rászórom a szószos tészta tetejére.

Megjegyzés

A paradicsom azért jó, ha házi, mert az enyhén édeskés íz még inkább összhangba hozza ezt a különleges ételt. - bnoncsii

Ezek is érdekelhetnek

Friss