Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes kávétorta

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük egy evőkanál kakaóporral és a sütőporral. Kivajazunk-lisztezünk egy kapcsos tortaformát. A zselatinport a csomagoláson leírt módon beáztatjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lefőzött feketekávét, majd óvatosan a lisztes keveréket.
  2. A tésztát formába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A zselatint 1 dl vízzel felmelegítjük, és hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, kettéosztjuk, a felével a zselatint 1 percig még felverjük.
  4. A piskótát kettévágjuk. Az alsót megkenjük a zselatinos tejszínhabbal. Ráborítjuk a másik lapot, ráhalmozzuk a tejszínhab másik felét, és megszórjuk a porcukorral. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A megmaradt kakaóport és a porkávét összekeverjük, majd tálaláskor megszórjuk vele a torta tetejét.

    13 MENNYEI DESSZERT, AMIT A KÁVÉ MÉG FINOMABBÁ TESZ >>> 

Megjegyzés

Földes Lászlóné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss