Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes karfiolkrémleves

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A vaj felén megpirítjuk a lisztet, majd hagyjuk kihűlni.

2.

A tejet felfőzzük 5 dl sós vízzel. Beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és a felaprított karfiolszárat. Néhány karfiolrózsa darabot kb. 3 perc elteltével kiszedünk és még kisebb rózsákra bontjuk, majd félretesszük. A levest még kb. 10 percig főzzük, amíg a többi karfiol teljesen megpuhul.

3.

A rántást simára keverjük egy kevés levessel, majd beleöntjük az edénybe. Pürésítjük a levest, és időnként megkeverve még kb. 15 percig főzzük. Szerecsendióval fűszerezzük.

4.

A kenyeret felkockázzuk és a maradék vajon megpirítjuk, a tejszínt felverjük, a leveshez keverjük.

5.

A levest tányérokba szedjük, beletesszük a félretett karfiolrózsákat és a kenyérkockákat. Petrezselyemlevéllel díszítjük.

KARFIOLKRÉMLEVES MÁRVÁNYSAJTTAL >>> 

SÜTŐBEN SÜLT RÁNTOTT KARFIOL>>> 

EGYSZERŰ CSŐBEN SÜLT SAJTOS KARFIOL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss