Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes karfiol húsgombóccal

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 fej karfiol
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek kapribogyó
  • őrölt szerecsendió
  • 1 db zsemle
  • 5 ek tej
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tojás
  • frissen őrölt bors
  • 1,5 dl olaj

Elkészítés

  1. A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, majd forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, a főzőlevet felfogjuk. 
  2. A vajat felforrósítjuk, és világosra pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük 4 dl főzőlével, valamint a tejszínnel. Kevergetve mártás sűrűségűre főzzük 15 perc alatt. Hozzáadjuk a karfiolt és a finomra vágott kapribogyót, megsózzuk, majd 1 csipet szerecsendióval ízesítjük. 
  3. A felkockázott zsemlét a tejbe áztatjuk, majd összedolgozzuk a darált hússal, a finomra vágott hagymával és a tojással. 
  4. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, majd a masszából gombócokat formázunk. Ropogósra sütjük mindet a felforrósított olajban, és a karfiolos mártással kínáljuk. Főtt burgonya illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss