A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, majd forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, a főzőlevet felfogjuk.
A vajat felforrósítjuk, és világosra pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük 4 dl főzőlével, valamint a tejszínnel. Kevergetve mártás sűrűségűre főzzük 15 perc alatt. Hozzáadjuk a karfiolt és a finomra vágott kapribogyót, megsózzuk, majd 1 csipet szerecsendióval ízesítjük.
A felkockázott zsemlét a tejbe áztatjuk, majd összedolgozzuk a darált hússal, a finomra vágott hagymával és a tojással.
Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, majd a masszából gombócokat formázunk. Ropogósra sütjük mindet a felforrósított olajban, és a karfiolos mártással kínáljuk. Főtt burgonya illik hozzá.