Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes karalábéleves zöldborsóval

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, és az apró kockára vágott hagymát - a liszttel együtt - világosra pirítjuk benne. Felöntjük a húslevessel, simára főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott karalábét, és lassú tűznél félpuhára főzzük.

Ezután beletesszük a zöldborsót, a fokhagymát, a petrezselyem zöldjét, 1-2 zsenge karalábélevelet, és néhány percig tovább főzzük.

Sóval, borssal ízesítjük, majd a tűzről levéve besűrítjük a tojásos tejszínnel (ezzel már nem forraljuk, nehogy összefusson a tojássárgája).

Apróra vágott petrezselyemmel meghintve forrón tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss