Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes karalábéleves húsgombóccal

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1.  karalábék kisebb leveleit leszedegetjük, megmossuk és felvágjuk. A karalábékat megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Felaprítjuk a póréhagymát, majd egy nagyobb lábosban a hagymát és a karalábét kicsit megdinszteljük, sóval, borssal, 1 csipetnyi csomborral ízesítjük, közben kavargatjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, valamint beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
  2. Ameddig felforr a víz, elkészítjük a húsgombócokat. Egy edényben jól összedolgozzuk a darált húst a zöld fokhagymaszárral, a rizzsel, valamint sóval, borssal, 1 csipetnyi borsikafűvel, pirospaprikával és a petrezselyemmel. A kész masszából nedves kézzel kis (1,5- 2 cm átmérőjű) gombócokat formázunk.
  3. A gombócokat belerakjuk a levesbe, majd a felvágott karalábélevelet is hozzáadjuk. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. Időnként megkavarjuk. A tejfölből a liszttel habarást készítünk, majd felengedjük a tejszínnel, és hozzáadom a leveshez. Hagyjuk még pár percig rotyogni, majd szökség szerint utánaízesítünk.

13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

9 TÖLTÖTT KARALÁBÉ, AMIT MÉG TAVASSZAL EL KELL KÉSZÍTENED! >>> 

Megjegyzés

Nagyon jó egytálétel, a legfinomabb így tavasszal, amikor még zsenge a karalábé. A csombor (borsikafű) remek ízt kölcsönöz neki. A rizst helyettesíthetjük akár zabpehellyel is. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss