Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-kapros cukkinifőzelék

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit és a krumplit megmossuk, megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy lábosba tesszük. A vöröhagymát és a kaprot is felvágjuk apróra, és az edénybe tesszük. A lábost felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a zöldségeket. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk és rászórjuk az ételízesítőt. 
  2.  Addig főzzük, amíg a cukkini és a krumpli teljesen megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd forráspontig melegítjük (ha nem elég sűrű, akkor 1 ek keményítőt kevés vízzel simára keverünk, és a főzelékhez csorgatva pillanatok alatt sűrűre főzzük). 
  3. Friss kaporral díszítve tálaljuk. Tojáspörkölttel nagyon finom.

5 MEGLEPŐ TÉNY A CUKKINIRŐL, AMIT NEM BIZTOS, HOGY TUDTÁL >>> 

CUKKINITÓCSNI, -FASÍRT ÉS -PALACSINTA: 12 VARIÁCIÓ A NYÁR KEDVENC VACSORÁJÁRA >>> 

10 POFONEGYSZERŰ FŐZELÉK, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én egy egyszerű tojáspörköltet csináltam hozzá, és azzal tálaltam. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss