Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-kakaós mini epertorta

120 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 18 cm-es tortához:
  • 2 tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 13 dkg kristálycukor
  • 16 dkg liszt
  • 1,3 dl tej
  • 2 ek étolaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • Krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 vanília aroma vagy 1 db vanília rúd
  • 5 dkg keményítő
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • 100 g fehércsoki
  • 300 g házi eperlekvár (természetesen boltival is készíthető)
  • Zseléréteg
  • 300g eper
  • 1 cs. tortazselé

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy keverőtálba tesszük, 3 dkg cukorral felverjük közepes keménységűre. Másik tálban kézi habverővel a tojások sárgáját, a tejet, az olajat, a 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Harmadik tálban az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük. A tojássárgájás keverékhez apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül a tojásfehérjével fellazítjuk. Egy tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, az alját kivajazzuk, és beleöntjük a masszánkat. 155 fokon, alsó-felső sütéssel egy 50 perc alatt készre sütjük. A krémez a tejszínt felmelegítjük és hozzákeverjük a fehércsokit. Amikor teljesen elolvadt, akkor ezzel készen vagyunk és 2 órára legalább hűtőbe tesszük. Ezután a tejből, keményítőből és cukorból sűrű pudingot főzünk. Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliát is, kihűtjük. Amikor kihűlt a tejszínes keverékünk, kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a pudinghoz, elkeverjük, ezzel készen van a krémünk. A tortát először ketté, majd azt is ketté vágjuk, így 4 lapot kapunk. Először minden lapot lekenünk házi eperlekvárral, majd jöhet a fehércsokis tejszínes-pudingos krém. Így megtöltjük az összes lapot, majd a torta oldalát is megkenjünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Még amikor a torta a formában van, az eperrel ízlés szerint díszítjük, majd a zselét a csomagoláson található leírás szerint felfőzzük és a tortára öntjük. Ez után még egy 2 órára a hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss