300 g házi eperlekvár (természetesen boltival is készíthető)
Zseléréteg
300g eper
1 cs. tortazselé
Elkészítés
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy keverőtálba tesszük, 3 dkg cukorral felverjük közepes keménységűre.
Másik tálban kézi habverővel a tojások sárgáját, a tejet, az olajat, a 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.
Harmadik tálban az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük.
A tojássárgájás keverékhez apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül a tojásfehérjével fellazítjuk.
Egy tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, az alját kivajazzuk, és beleöntjük a masszánkat.
155 fokon, alsó-felső sütéssel egy 50 perc alatt készre sütjük.
A krémez a tejszínt felmelegítjük és hozzákeverjük a fehércsokit. Amikor teljesen elolvadt, akkor ezzel készen vagyunk és 2 órára legalább hűtőbe tesszük.
Ezután a tejből, keményítőből és cukorból sűrű pudingot főzünk. Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliát is, kihűtjük.
Amikor kihűlt a tejszínes keverékünk, kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a pudinghoz, elkeverjük, ezzel készen van a krémünk.
A tortát először ketté, majd azt is ketté vágjuk, így 4 lapot kapunk. Először minden lapot lekenünk házi eperlekvárral, majd jöhet a fehércsokis tejszínes-pudingos krém. Így megtöltjük az összes lapot, majd a torta oldalát is megkenjünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Még amikor a torta a formában van, az eperrel ízlés szerint díszítjük, majd a zselét a csomagoláson található leírás szerint felfőzzük és a tortára öntjük. Ez után még egy 2 órára a hűtőbe tesszük.