Elkészítés: A tésztához a 7 tojást szétválasztjuk, a sárgájukat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőport, végül a liszt és étkezési keményítő keverékét. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához forgatjuk. Az így kapott tésztát 2 részre osztjuk, az egyikbe óvatosan belevegyítjük a kakaóport.
Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és elkezdjük belekanalazni a sárga tésztát. A zebra mintázatot úgy érjük el, hogy középre teszünk kettő evőkanállal a sárga masszából, annak a közepébe ugyanilyen mennyiséget a barnából, majd így folytatjuk váltva a színeket, amíg el nem fogynak. 180 fokon 40 percig, tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt behűtjük, hozzáadunk 1,5 csomag zselatinfixet, és kézi mixerrel kemény habbá verjük. A joghurthoz keverjük a maradék zselatinfixet és a porcukrot, majd ezt hozzáforgatjuk a tejszínhez. Teszünk bele szederdarabokat is.
A tésztát lapjában kettévágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a külsejét bevonjuk a maradék tejszínes krém felével. Az oldalát nem kell túl szépen, viszont a tetejére ügyeljünk, hogy egyenletesen be legyen fedve.
A megmaradt krémhez hozzáadunk 15 dkg leturmixolt szedret, és nyomózsákkal ízlés szerint díszítjük. A tetejét szederrel kirakjuk, papírból vágott sablon segítéségével kakaóval meghintjük.