Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes hús

MME MME
4/5
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kb. 30 percig hagyjuk állni. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ebben a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy tepsibe rakjuk őket, a maradék vajat egyenletesen elosztjuk rajtuk. Ráöntjük a tejszínt (esetleg higíthatjuk tejjel), szórunk még rá egy csipetnyi sót, borsot, majd rászorjuk a reszelt sajtot. Lefedve, közepes lángon kb. 30 percig sütjük, majd levesszük róla a tetőt, és addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején. Rizskörettel tálaljuk. (Csak rizzsel jó!)

Megjegyzés

Ínyencek variálhatják úgy is, hogy a húst csíkokra vágják, juhtúrót kevernek a tejszínbe. Az eljárás ugyanaz. Esetleg zöldségkörettel együtt is süthető. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss