Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes hal spenótos bulgurral

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halfiléket sózzuk, majd olajjal kikent tűzálló tálba fektetjük. Meglocsoljuk a bor felével. A citromokat vékony szeletekre vágjuk, és arányosan elosztjuk a halfilék tetején. A hagymát felszeleteljük, és ezt is elosszuk a hal tetején.

A tejszínt kikeverjük a zöldségkeverékkel, a szardellapasztával, csipet sóval, a bor másik felével, és a halra öntjük. 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

A bulgurt kevés olajon kissé megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, hozzáadjuk a spenótot, a fokhagymát egészben, sózzuk, és csakúgy, mint a rizst, készre pároljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

Mindegy, hogy a spenót turmixolt vagy leveles, ízlés kérdése. A citromot nem érdemes a halról lepecázni, mert finom porhanyósra sül, és a halhússal mennyei ízkombinációt alkot.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss