Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük.
A főzőedény aljába olajat locsolunk, s belerakjuk a hagymát, amit kissé pirítunk, párolunk (ügyelve, hogy ne égjen le!). Vízzel felengedjük úgy, hogy bőven ellepje. Végül leveskockával, sóval ízesítjük, és megszórjuk szerecsendióval.
Amikor a hagyma megfőtt (kb. 20 perc), összeturmixoljuk a főzőtejszínnel és a tojássárgákkal, fűszerezzük, ha szükséges, majd összeforraljuk.
Pirított kenyérkockával és ízlés szerinti mennyiségű reszelt sajttal tálaljuk. Esetleg szórhatunk rá petrezselyemzöldet és frissen őrölt színes borsot is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre