Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes hagymaleves pirított kenyérrel és sajttal

MME MME
1 5/5
30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük.

A főzőedény aljába olajat locsolunk, s belerakjuk a hagymát, amit kissé pirítunk, párolunk (ügyelve, hogy ne égjen le!). Vízzel felengedjük úgy, hogy bőven ellepje. Végül leveskockával, sóval ízesítjük, és megszórjuk szerecsendióval.

Amikor a hagyma megfőtt (kb. 20 perc), összeturmixoljuk a főzőtejszínnel és a tojássárgákkal, fűszerezzük, ha szükséges, majd összeforraljuk.

Pirított kenyérkockával és ízlés szerinti mennyiségű reszelt sajttal tálaljuk. Esetleg szórhatunk rá petrezselyemzöldet és frissen őrölt színes borsot is.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss