A rizst bőséges vízben átmossuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
A tejet feltesszük melegíteni, amikor felforr, belekeverjük a rizst. Csipet sóval, reszelt citromhéjjal lassú tűzön főzzük. Időnként megkevergetve, a tejberizshez hasonlóan, addig főzzük, amíg a rizs magába szívja a tejet.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, a vaníliás cukrot, valamint a cukrot vagy a mézet. Lehűtjük, ha kicsit sűrűnek találjuk, kevés őszibarackbefőtt levével hígíthatjuk.
Közben az őszibarackot felaprítjuk. A jól behűtött tejszínből kemény habot verünk. Keverés közben adjuk hozzá a porcukrot és a habfixálót.
A kihűlt rizst tálaló edénybe öntjük, hozzákeverjük a barackot és a meggyet, majd a tejszínhab bő felét is hozzákeverjük.
A tetejére simítjuk a maradék tejszínhabot, és kevés félretett gyümölccsel díszítjük. Hűtőszekrényben hűtjük legalább egy órát, majd tálaljuk.