Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-gyümölcsös túrótorta

90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, kikent, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt 27 cm-es tortaformában. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt és kettévágjuk a piskótalapot.

Megfőzzük a vaníliás pudingot a porcukorral 4 dl tejben. Felfőzzük a zselatint is 2 dl vízben. Ha mindkettő kicsit hűlt, egy tálba tesszük a megfőzött pudingot, a zselatint, a tejszínt, a krumplinyomón áttört túrót és a citromok reszelt héját. Robotgéppel jól elkeverjük.

A tortaformába visszatesszük és a krém felével megtöltjük a piskótát, dobálhatunk bele apróra vágott narancsot vagy más savanykás gyümölcsöt. A másik felét a tésztára kenjük. Díszítjük gyümölccsel, majd a piros zselatinból zselét készítünk rá. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

Ezek is érdekelhetnek