Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-gyümölcsös piskótaszelet

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 4 dl cukrozott tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 30 dkg fagyasztott piros gyümölcs (a ribizli a legjobb, mert savanykás, és nem lesz túl édes a süti)
  • A tetejére:
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 3 evőkanál cukor
  • 2,5 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A piskótát hagyományos módon elkészítjük, majd nagyméretű (nem normál méretű!) tepsiben megsütjük.

Amíg sül, felverjük a tejszínt a habfixálóval.

Ha kész a piskótánk és kihűlt, kétfelé vágjuk. Az egyik felét megkenjük a tejszín 3/4 részével, majd ráborítjuk a másikat. Ezt megkenjük a maradék tejszínnel, majd ráöntjük a lecsepegtetett gyümölcsöt (ribizliszemeket).

A tortazseléhez hozzáöntjük a vizet és a cukrot, majd felforraljuk, s utána még max. fél percig kavarjuk. Hűlni hagyjuk, és ha kezd sűrűsödni (majdnem puding állaga van), ráöntjük a süti tetejére.

Ha rádermedt (10 perc), azonnal lehet szeletelni.

Ezek is érdekelhetnek