Elkészítés: A piskótát hagyományos módon elkészítjük, majd nagyméretű (nem normál méretű!) tepsiben megsütjük.
Amíg sül, felverjük a tejszínt a habfixálóval.
Ha kész a piskótánk és kihűlt, kétfelé vágjuk. Az egyik felét megkenjük a tejszín 3/4 részével, majd ráborítjuk a másikat. Ezt megkenjük a maradék tejszínnel, majd ráöntjük a lecsepegtetett gyümölcsöt (ribizliszemeket).
A tortazseléhez hozzáöntjük a vizet és a cukrot, majd felforraljuk, s utána még max. fél percig kavarjuk. Hűlni hagyjuk, és ha kezd sűrűsödni (majdnem puding állaga van), ráöntjük a süti tetejére.
Ha rádermedt (10 perc), azonnal lehet szeletelni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre