Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-gombás széles metélt

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csiperkét cikkekre vágjuk, a laskát hasonló méretűre aprítjuk, és tálba tesszük, a fokhagymát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk, a petrezselymet finomra vágjuk, a parmezánt lereszeljük.
  2. Ha az alapanyagok feldarabolásával végeztünk, egy lábasba vizet melegítünk, sózzuk, ha felforrt, belehelyezzük a tésztát, és a csomagoláson feltüntetett időpont alatt készre főzzük.
  3. Amíg a tészta fő, egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a gombát, elkezdjük magas hőmérsékleten pirítani, ha színt kapott, hozzáadjuk a fokhagymát, a hőmérsékletet alacsonyabbra vesszük, pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha a fokhagyma picit megpárolódott, ízesítjük kakukkfűvel, rozmaringgal, majd felöntjük fehérborral. Pár perc párolás után felöntjük a tejszínnel, ha újra felforrt, hozzáadjuk a lereszelt parmezánt, a petrezselymet, és összekeverjük. Legvégül hozzáadjuk a főtt széles metéltet, alaposan összeforgatjuk.
  5. Reszelt parmezánnal, olívaolajcseppekkel tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.

NÉZD MEG A TEJSZÍNES-GOMBÁS SZÉLESMETÉLT ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss