hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-gombás csirkeragu

15 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 60 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • bors
  • pirospaprika
  • 1-2 dl csontlé (vagy víz)
  • A habaráshoz:
  • 1-2 ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-2 ek tej
  • 1-2 ek tejföl
  • A tálaláshoz:
  • friss petrezselyem

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
  2. A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk a húshoz, majd addig pirítjuk, még el nem fő a leve. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával (ízlés szerint ételízesítőt vagy csirke fűszerkeveréket is használhatunk), majd felöntjük csontlével (vagy vízzel).
  3. Liszttel, tejszínnel, valamint egy kevés tejjel és tejföllel habarást készítünk, és a húshoz adjuk.
  4. Galuskával, rizzsel, vagy burgonyával tálaljuk. Friss, apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk. 

CSŐBEN SÜLT TEJSZÍNES CSIRKEMELL>>> 

ZÖLDBORSÓS-TEJSZÍNES CSIRKECOMB>>> 

KUKORICÁS-TEJSZÍNES CSIRKEMELLRAGU>>> 

Megjegyzés

Nagyon finom, gyorsan elfogy. Én most zabpelyhes teljes kiőrlésű galuskával tálaltam. - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek