Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-gombás boscaiola

MME MME
4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát kockára vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. Az újhagyjmát meghámozzuk, karikára vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a szalonnát és a gombát. Öt percig kevergetjük, majd kevés tejszínt öntünk hozzá, és jól elkeverjük. A maradék tejszínt is ráöntjük, felforraljuk, és erős tűzön nagyjából 15 percig sűrűre forraljuk. Ekkor belekeverjük a hagymát is. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk, a kész mártásra szórjuk. Hagyományos vastag csőtésztával vagy spagettivel kínáljuk.

Megjegyzés

A mártást nagy lángon addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy a belemerített fakanál hátoldalát bevonja.
Ha sietünk, a negyedórás főzés helyett 2 teáskanál kukoricalisztet - 1 evőkanál vízzel elkeverve – adunk hozzá, és az egészet csak összeforraljuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss