Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket, majd kiszedjük, és óvatosan apróra törjük. A kisült zsírt félretesszük.
A megmosott, szárazra törölt csirkemellet szeletekre felvágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és meghempergetjük a lisztben.
Az olívaolajat a baconből kisült zsírhoz öntjük, felforrósítjuk, és aranyszínűre sütjük rajta a hússzeleteket. Azután kiszedjük, és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott gombát, és pár percig pirítjuk. Ezután beleforgatjuk a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és együtt pirítjuk további néhány percig.
A gombás keveréket felöntjük a borral, és nagy lángon addig főzzük, amíg az összes alkohol elpárolog. Hozzáadjuk az alaplét és a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, majd kis lángon néhány percigfőzzük a ragut.
Végül beletesszük a hússzeleteket. Forrón, a felaprított petrezselyemmel és a pirított baconnel megszórva tálaljuk.