Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes gombaleves

MME MME
3 4.8/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A szárított vargányát meleg vízbe áztatjuk. A megtisztított csiperkegombát felszeleteljük.
  2. A felmelegített zsírban megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát. Meghintjük a liszttel, megpirítjuk és felöntjük a húslevessel.
  3. Beletesszük a szárított gombát is az áztatóvízzel együtt.
  4. Sóval, borssal, friss vagy szárított tárkonylevelekkel ízesítjük.
  5. Fedő alatt megfőzzük, majd belekeverjük a tejszínt és összeforraljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss