Tejszínes gombaleves kaporral (Kulajda)

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A gombát langyos vízben áztatjuk 1 órán át. 15 percen keresztül főzzük, majd leszűrjük.

2.

A húslevesalaplét felforraljuk a felkockázott burgonyával, a gombával, a köménnyel, a szegfűborssal, a babérlevéllel, kevés ecettel és a finomra vágott kapor 2/3-ával.

3.

A tojásokat egyesével merőkanálba ütjük, és a forrásban levő levesbe engedjük. 3 percig főzzük, majd lehúzzuk az edényt a tűzről, és a levest 5 percig pihentetjük. Belekeverjük a joghurtot, és megsózzuk, borsozzuk. A levesekre halmozzuk a tojást és a kaport, és forrón tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss