Elkészítés:
1., 8 dl vízbe beleteszem a 1,5 leveskockát, megvárom míg elolvad, felforralom és beleteszem az apróra vágott krumplit. 20 percig fõzöm. 2., A gombát lecsöpögtetem és kevés olajon pirítom, közben hozzáteszem az apróra vágott hagymát és azzal együtt készre pirítom. 3., Amikor a krumpli megfőtt, átszűröm a levet, a krumplit pedig egy kanállal átnyomom a szűrőn.
4., A már sűrű léhez hozzáteszem a megprított hagymát meg gombát, és ezzel főzöm tovább pár percig.
5., Beleteszem a borsot, aztán a tejszínt (megkóstolom, esetleg sózom), és végül a bazsalikomot, majd egyet forralok rajta.
Kenyérkocka: A megszárított, kockára vágott kenyeret beleteszem egy serpenyőbe, amiben vajat hevítettem. Amikor elkezdett pirulni, ráreszelem a fokhagymákat, és pirítom még egy kicsit.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre