hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-fokhagymás zöldség-pite

MME MME
3.7/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A mirelit zöldségkeveréket ételízesítős-sós vízben félkészre-puhára főzzük. A krinolint felkarikázzuk vagy csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

Elkészítés: A tésztát a sütőedény méretéhez formázzuk (Én kör alakú pitesütő agyagedényben csináltam) - úgy fél centis lesz a tészta - majd mehet rá a krinolin. Arra elosztjuk a zöldségeket (kukoricát is lehet még bele tenni), majd ráöntjük a kikevert fokhagymás-tejszínes alapot, és végül rászórjuk a sajtot. Nagyjából fél óráig sütjük közepes hőfokon a sütőben. Ez idő alatt a sajt is szép barnás-sárgás színű lesz, és a félkész zöldségek is beszívják félig-meddig a szaftot.

Megjegyzés

Előkészítéssel együtt nincs több 45-50 percnél az étel elkészítése. Szerintem a többi (pl.: tejszínes-paprikás vagy a többi fajta) alappal is el lehet készíteni, a lényeg, hogy gyors és mutatós a végeredmény. Legalábbis a kolléganőimnek nagyon ízlett. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss