Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: A vajat felforrósítjuk egy mélyebb serpenyőben, hozzátesszük a gombát és a fokhagymát. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a gomba puha lesz (kb. 3–5 perc). Nagy lángra tesszük, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, majd a lángot takarékra tesszük, és még 3 percig főzzük, amíg a tejszín besűrűsödik. Hozzáadjuk a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, frissen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre