Ezt a finomságot nagyon nem lehet elrontani, vagy ha el is rontod, mi történik? Kicsit több lesz a gomba vagy a bor? Valakit ez bántana esetleg? Nem gondolom, hogy ezen alapanyagokból rosszat lehet főzni. Kezdőknek pedig különösen ajánlom, mert biztos sikerélmény! Így készül a tejszínes-fehérboros-gombás csirke.
Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet bacon
600 g csirkemellfilé
só
bors
60 g liszt
4 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
250 g gomba
3 gerezd fokhagyma
100 ml száraz fehérbor
100 ml húslevesalaplé
100 ml cukrozatlan habtejszín
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
1. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a baconszeleteket, majd szedjük ki őket, és óvatosan törjük apróra. A kisült zsírt tegyük félre.
2. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk fel szeletekre, sózzuk, borsozzuk meg azokat, és hempergessük meg a lisztben.
3. Öntsük az olívaolajat a baconből kisült zsírhoz, forrósítsuk fel, és süssük rajta aranyszínűre a hússzeleteket. Azután szedjük ki mindet, és tegyük félre.
4. A visszamaradt zsiradékon fonnyasszuk meg a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott gombát, és pirítsuk pár percig. Ezután forgassuk bele a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és pirítsuk együtt további néhány percig.
5. Öntsük fel a gombás keveréket a borral, és nagy lángon főzzük addig, amíg az összes alkohol elpárolog. Adjuk hozzá az alaplét és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk meg, majd kis lángon főzzük a ragut néhány percig. Végül tegyük bele a hússzeleteket. Forrón, a felaprított petrezselyemmel és a pirított baconnel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
A recept a Fanny konyha 2016/9. számában jelent meg!
Még több csirkés receptem:
Töltött tésztakosárka
Sült csirke spenóttal és főtt tojással
Színes csirkenyárs
Brokkolis csirke