Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-gombás-baconös csirke: ez a recept lesz a család kedvence!

Csirke, gomba, bor. Szerintem ennél nem is kell több egy ízletes étel elkészítéséhez.

Ezt a finomságot nagyon nem lehet elrontani, vagy ha el is rontod, mi történik? Kicsit több lesz a gomba vagy a bor? Valakit ez bántana esetleg? Nem gondolom, hogy ezen alapanyagokból rosszat lehet főzni. Kezdőknek pedig különösen ajánlom, mert biztos sikerélmény! Így készül a tejszínes-fehérboros-gombás csirke.


Hozzávalók (4 személyre):

4 szelet bacon
600 g csirkemellfilé

bors
60 g liszt
4 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
250 g gomba
3 gerezd fokhagyma
100 ml száraz fehérbor
100 ml húslevesalaplé
100 ml cukrozatlan habtejszín
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

1. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a baconszeleteket, majd szedjük ki őket, és óvatosan törjük apróra. A kisült zsírt tegyük félre.

2. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk fel szeletekre, sózzuk, borsozzuk meg azokat, és hempergessük meg a lisztben.

3. Öntsük az olívaolajat a baconből kisült zsírhoz, forrósítsuk fel, és süssük rajta aranyszínűre a hússzeleteket. Azután szedjük ki mindet, és tegyük félre.

4. A visszamaradt zsiradékon fonnyasszuk meg a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott gombát, és pirítsuk pár percig. Ezután forgassuk bele a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és pirítsuk együtt további néhány percig.

5. Öntsük fel a gombás keveréket a borral, és nagy lángon főzzük addig, amíg az összes alkohol elpárolog. Adjuk hozzá az alaplét és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk meg, majd kis lángon főzzük a ragut néhány percig. Végül tegyük bele a hússzeleteket. Forrón, a felaprított petrezselyemmel és a pirított baconnel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A recept a Fanny konyha 2016/9. számában jelent meg!

Még több csirkés receptem:

Töltött tésztakosárka
Sült csirke spenóttal és főtt tojással
Színes csirkenyárs
Brokkolis csirke

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss