Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-fehérboros gombakrémleves

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított erdei gombát langyos vízbe áztatjuk. A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Beleforgatjuk a megtisztított, feldarabolt csiperkét a leszűrt erdei gombával együtt, és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a bort, néhány percig forraljuk, majd felöntjük 8 dl vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Ezután közepes lángon, lefedve 30 percig főzzük.
  2. A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Végül ismét megsózzuk és megborsozzuk. Egy kevés tejszínnel meglocsolva, továbbá némi borssal meghintve kínáljuk.

    A legjobb krémlevesek >>> 

    Gombás receptek >>> 

    Tejszínes receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss