Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes epertorta babapiskótával

60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 1 kg eper
  • 40 dkg babapiskóta
  • 1,5 l tej
  • 3 csomag pudingpor (tejszínes)
  • 12 evőkanál cukor
  • A tetejére:
  • 2,5 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • reszelt étcsoki vagy tortadara
  • eperszemek

Elkészítés

  1. A 3 csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
  2. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, ráöntjük a puding 1/3 részét, és kirakjuk az eper 1/3-ával.
  3. A rétegezést még kétszer megismételjük. A tetején elsimítjuk a pudingot és a tortát fél órára a hűtőbe tesszük, majd rákenjük a tejszínhabot. Az eperszemekkel díszítjük.
  4. A tortát a hűtőbe tesszük, és csak másnap szeleteljük fel. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss