hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes eperfagylalt

MME MME
4.8/5
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: Egy kiló epret megmossuk, lecsöpögtetve kicsumázzuk, majd merülőmixerrel pépesítjük, de az sem baj, ha kisebb darabok maradnak benne. A fél liter tejszínt kemény habbá verjük, és apránként 40 deka sűrített tejet is hozzáadunk. Először az eperpürét, majd a 2-3 evőkanál narancslikőrt is beleforgatjuk. A masszát kétujjnyi vastagon műanyag fagyasztótálkába simítjuk, majd kb. 2 órára a mélyhűtőbe tesszük. Amikor már jégkristályos, de még nem fagyos, habverővel – gépi habverővel a legkönnyebb – átkeverjük. Ezt a műveletet 20-20 perc fagyasztási idővel, még 2-3 alkalommal megismételjük. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük a mélyhűtőből, majd vízbe mártott fagylaltoskanállal adagoljuk. Bármilyen más, lédús gyümölcsből ugyanilyen jó. Fagylaltgépben könnyebb elkészíteni.

Ezek is érdekelhetnek