Elkészítés: A forró olívaolajon megfuttatjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt, vékony csíkokra vágott édesköményt, a füstölt sonkát, az édeskömény felaprított zöld részét, majd az egészet közepes tűzön 4-5 percig együtt pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük annyi korábban elkészített zöldséglevessel, hogy legalább 4 ujjnyival ellepje. Amikor felforrt, megsózzuk, megborsozzuk, közepes tűzön az édesköményt kissé roppanósra főzzük, és mielőtt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejszínt.
Ha elkészült a sonkás édesköményleves, forrón tányérba szedjük, és azonnal kínáljuk, friss pékárut kínálhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre