Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes édesköményleves füstölt sonkával

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A forró olívaolajon megfuttatjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt, vékony csíkokra vágott édesköményt, a füstölt sonkát, az édeskömény felaprított zöld részét, majd az egészet közepes tűzön 4-5 percig együtt pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük annyi korábban elkészített zöldséglevessel, hogy legalább 4 ujjnyival ellepje. Amikor felforrt, megsózzuk, megborsozzuk, közepes tűzön az édesköményt kissé roppanósra főzzük, és mielőtt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejszínt.

Ha elkészült a sonkás édesköményleves, forrón tányérba szedjük, és azonnal kínáljuk, friss pékárut kínálhatunk mellé.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss