A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval és 15 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáit egyenként beledolgozzuk, végül 25 dkg darált diót is beleforgatunk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, margarinnal kikent, kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformában 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a tejet 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal tűzre tesszük, és mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk az előtte 20 dkg dióval elkevert lisztet. Felforraljuk, besűrítjük, majd lehűtjük.
A margarint habosra keverjuk, majd hozzáadjuk a hideg diós krémhez. A tortalapot a kapcsos formában töltjük meg a krémmel. Ha megdermedt, kemény habbá vert tejszínhabbal vonjuk be, és diószemekkel díszítjük.