Tejszínes-diós palacsinta vaníliamártással

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • tojás
  • liszt
  • tej
  • napraforgó olaj
  • cukor
  • dió
  • porcukor
  • tej
  • rum
  • ananász
  • tojás
  • tej
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • vaníliás pudingpor

Elkészítés

  1. A palacsintatészta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd felforrósított serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat a szokásos módon.
  2. A diót elkeverjük a porcukorral, a tejszínnel, a rummal és a kockára vágott ananásszal, és lassú tűzön, állandó keverés mellett felfőzzük. A kisütött palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, és háromszög alakúra hajtjuk.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikeverjük 0,5 dl tejjel, ízlés szerint cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral. Folyamatos keverés kmellett hozzáöntjük a maradék forró tejhez, és habverővel addig keverjük, amíg besűrűsödik. A tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert tojáshabot. A palacsinták tetejére öntve tálaljuk.

Megjegyzés

Ajánlom egy menüsorozat részeként is. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss