A piskótához összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra verjük habverővel. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat is, majd egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbentűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és 2 dl tejjel, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és felfőzzük. Tűzről levéve hozzákeverjük az apróra tördelt csokoládét, majd kihűtjük, végül rummal ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a pudingos krémmel jó habosra keverjük. A piskótalapokat betöltjük úgy, hogy a torta oldalát és a tetejét is a krémmel kenjük be.
A csokit felolvasztjuk az olajjal, és a torta tetejét bevonjuk vele úgy, hogy az oldalára is folyatunk egy keveset. A torta oldalát megszórjuk a tortadarával. A tejszínt kemény habbá verjük, és azzal díszítjük a tortát.