Tejszínes csokoládétorta egyszerűen

90 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • tojás
  • cukor
  • liszt
  • kakaópor
  • sütőpor
  • pudingpor
  • cukor
  • tej
  • csokoládé
  • rumaroma
  • habmester
  • csokoládé
  • étolaj
  • habmester
  • tortadara

Elkészítés

  1. A piskótához összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra verjük habverővel. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat is, majd egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbentűpróbáig sütjük. 
  2. A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és 2 dl tejjel, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és felfőzzük. Tűzről levéve hozzákeverjük az apróra tördelt csokoládét, majd kihűtjük, végül rummal ízesítjük. 
  3. A tejszínt kemény habbá verjük és a pudingos krémmel jó habosra keverjük. A piskótalapokat betöltjük úgy, hogy a torta oldalát és a tetejét is a krémmel kenjük be.
  4. A csokit felolvasztjuk az olajjal, és a torta tetejét bevonjuk vele úgy, hogy az oldalára is folyatunk egy keveset. A torta oldalát megszórjuk a tortadarával. A tejszínt kemény habbá verjük, és azzal díszítjük a tortát. 

Megjegyzés

Szülinapi torta.Nagyon ízlett a családnak és a mi ünnepeltünknek is. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss