Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes csokoládétorta egyszerűen

90 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 9 db tojás
  • 9 ek cukor
  • 7 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 comag csokoládé ízű pudingpor (főzős)
  • 20 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 10 dkg csokoládé
  • kevés rumaroma
  • 3,5 dl Oké habmester
  • A bevonathoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • A díszítéshez:
  • 1,5 dl Oké habmester
  • 10 dkg tortadara

Elkészítés

  1. A piskótához összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra verjük habverővel. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat is, majd egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbentűpróbáig sütjük. 
  2. A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és 2 dl tejjel, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és felfőzzük. Tűzről levéve hozzákeverjük az apróra tördelt csokoládét, majd kihűtjük, végül rummal ízesítjük. 
  3. A tejszínt kemény habbá verjük és a pudingos krémmel jó habosra keverjük. A piskótalapokat betöltjük úgy, hogy a torta oldalát és a tetejét is a krémmel kenjük be.
  4. A csokit felolvasztjuk az olajjal, és a torta tetejét bevonjuk vele úgy, hogy az oldalára is folyatunk egy keveset. A torta oldalát megszórjuk a tortadarával. A tejszínt kemény habbá verjük, és azzal díszítjük a tortát. 

Megjegyzés

Szülinapi torta.Nagyon ízlett a családnak és a mi ünnepeltünknek is. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss