Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-csokis tekercsek

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 3 dl tejszín
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 dkg cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 3 db tojásfehérje
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg őrölt mogyoró
  • 5 dkg tejcsokoládé

Elkészítés

1.

A töltelékhez forraljuk fel a tejszínt a kakaóval és a cukorral. Vegyük le a tűzről, majd olvasszuk fel benne a darabokra tört csokoládét, és tegyük a hűtőbe 1 éjszakára.

2.

A tésztához keverjük habosra a puha vajat, a porcukrot és a reszelt citromhéjat. Adjuk hozzá a tojásfehérjéket, majd szitáljuk bele a lisztet. Alaposan dolgozzuk össze, majd adagoljunk apró halmokat a tésztából sütőpapírral bélelt tepsibe. Végül szórjuk meg mindet az őrölt mogyoróval.

3.

Süssük 180 fokon 10 percig, majd még melegen tekerjük fel a tésztalapokat, és hagyjuk kihűlni. Olvasszuk meg a csokoládét, és kenjük meg vele a tekercsek belső részét, majd hagyjuk megszilárdulni. Adagoljuk a csokis-tejszínes krémet habzsákba, és töltsük meg vele a tekercseket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss