Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-csokis-mogyorós torta

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótatortához:
  • 12 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 5 dl habtejszín
  • 15 dkg olvasztott étcsoki
  • 10 dkg durvára vágott mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, majd beleszitálom a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a krémhez keverem, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. 150 fokon tűpróbáig sütöm. Én most szív alakú tortaformában sütöttem.

A krémhez a tejszínt felverem, aki akarja, színezheti is. A csokit gőz fölött felolvasztom, a mogyorót durvára vágom.

Ha kihűlt a piskótatorta, kétszer elvágom, megkenem tejszínnel, megszóróm mogyoróval, és csurgatok rá csokit. Erre jön a következő réteg. Kívülről is bevonom a tejszínnel, és tetszés szerint díszítem. Én rózsákkal díszítettem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss