Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, majd beleszitálom a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a krémhez keverem, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. 150 fokon tűpróbáig sütöm. Én most szív alakú tortaformában sütöttem.
A krémhez a tejszínt felverem, aki akarja, színezheti is. A csokit gőz fölött felolvasztom, a mogyorót durvára vágom.
Ha kihűlt a piskótatorta, kétszer elvágom, megkenem tejszínnel, megszóróm mogyoróval, és csurgatok rá csokit. Erre jön a következő réteg. Kívülről is bevonom a tejszínnel, és tetszés szerint díszítem. Én rózsákkal díszítettem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre