Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, amit egyenletesen kikent, belisztezett tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük.
A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a darált keksszel, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal és a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a csokoládés-diós-kekszes masszába. A lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig megsütjük.
A tejszínes krémhez a tejszín ízű pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt tejszínes krémhez keverjük. A kihűlt tésztára kenjük.
Díszíthetjük csokiforgáccsal vagy csokimázzal. Én 20 dkg joghurtos-epres csokit 2 evőkanál olajjal gőz felett felolvasztottam, és a tetejére simítottam. Nagyon finom süti.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre