Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-csokikrémes torta

120 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • A formához:
  • vaj
  • liszt
  • A tejszínes csokikrémhez:
  • 6 dl habtejszín
  • 1,5 tábla csoki (étcsoki + tejcsoki vegyesen)

Elkészítés

  1. A kakaós piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet és a kakaóport összekeverjük. A tojás sárgás masszához részletekbe beleszitáljuk a lisztes kakaóport. Majd végül óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjés habot - vigyázzunk, hogy ne törjük össze!
  2. Egy 20 cm-es torta forma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk és kilisztezzük. Beleöntjük a masszát. 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percig sütjük. (Végezzünk tűpróbát!) Kivesszük a piskótát a formából és hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 részre vágjuk.
  3. A krémhez a tejszínből kemény habot verünk, a csokikat vizgőz felett megolvasztjuk, majd a tejszínhez adjuk és összekeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát is! Tetejére én csillagcsöves kinyomóval kis halmokat nyomtam, amelyekre fehér csokis spirálokat tettem! Oldalát fésűs habkártyával díszítettem!

    NARANCSOS CSOKITORTA>>>  

    KINDER TORTA>>> 

    CSOKIS-KEKSZTORTA SÜTÉS NÉLKÜL>>> 


Megjegyzés

Tetejére én csillagcsöves kinyomóval kis halmokat nyomtam, amelyekre fehér csokis spirálokat tettem! Oldalát fésűs habkártyával díszítettem! Anyósom szülinapjára készítettem! :) - Ízek a konyhámból

Ezek is érdekelhetnek

Friss