A sárgarépát metisztítjuk, karikára vágjuk, forró, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és a vajat. 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított snidlinget, összekeverjük, pár percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal és kurkumával fűszerezzük.
A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, félkeményre főzzük, majd leszűrjünk, és a sárgarépával együtt a csirkemelles raguhoz keverjük. Tálalás előtt még sózhatjuk, ha kell, illetve a tészta főzőlevéből adhatunk a mártáshoz,ha túl sűrűnek találjuk.
Próbálok minnél egészségesebb ,és változatos ételeket készíteni . Ezt néha nagyon nehéz a családommal elfogattatni. Akiknek a hagyományos magyar konyha a kedvencük. Az új recepteknél törekszem megőrizni a tradicionális magyar konyha ízeiből egy -egy elemet meghagyni.Így könnyebben elfogadják az új ízeket. Pl a mai receptemben a vöröshagyma segített ebben. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!