Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-csirkés-sajtos tészta

55 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejszínes-csirkés-sajtos tészta elkészítéséhez a tésztát a csomagoláson található előírás szerint enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. Kockára vágjuk a húst és a bacont. A szalonnát  megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk, végül fűszerezzük sóval, petrezselyemmel, bazsalikommal, áttört fokhagymával és borssal.
  3. Miután megsült a hús, hozzákeverjük a főzőtejszínt. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a reszelt vagy kockára vágott sajtot. Folyamatos kevergetés közben megvárjuk, amíg szépen összeolvad. Fedő alatt 10-15 percig állni hagyjuk, majd belekeverjük a tésztát. Tálaláskor petrezselyemmel díszíthetjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss