Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-csirkemelles penne

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, majd az apró kockákra vágott húst picit megpirítom rajta. Kevés vízzel felöntöm, beleteszem a sűrített paradicsomokat. Az olívabogyót nem egyben adom hozzá, négy felé vágom, jobban eloszlik az ételben. Sózom, borsozom, és bőven mérem hozzá az oregánót, a bazsalikomomot meg a majoránnát. Ebben a fűszeres lében puhára párolom a húst.

Közben kifőzöm a tésztát, hogy a végén forrón egyszerre tálalhassam fel.

Ha elkészült a hús, beleöntöm a tejszínt (ki-ki annyit tegyen bele, amennyire lágyan szereti a paradicsomos szószt, és csak egy pillanatig felrottyantom együtt az egészet.

A tejszínes húst a tésztára halmozom, a tetejét pedig megszórom parmezán sajttal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss