A húst apró kockákra összevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd körül-belül 20 percig állni hagyjuk.
Közben 2 evőkanál tejfölt összekeverünk 2 evőkanál liszttel, hozzáadunk egy egész tojást, 10 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint apróra vágott petrezselymet, majd ezt a masszát összekeverjük a csirkemellel.
A póréhagymát karikákra szeleteljük, a bacont pedig kb. fél centis csíkokra vágjuk. A penne tésztát összekeverjük a már előkészített csirkemellel, hozzáadjuk a póréhagymát és a bacon szalonnát is.
A 2 dl tejszínt összekeverjük a csirkemell alapporral, majd hozzáöntünk 5 dl vizet. A tésztás csirkemellet beleöntjük a tepsibe, ráöntjük a tejszínes alapot, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.