Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes csirkemell baconnal

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst apró kockákra összevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd körül-belül 20 percig állni hagyjuk.
  2. Közben 2 evőkanál tejfölt összekeverünk 2 evőkanál liszttel, hozzáadunk egy egész tojást, 10 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint apróra vágott petrezselymet, majd ezt a masszát összekeverjük a csirkemellel.
  3. A póréhagymát karikákra szeleteljük, a bacont pedig kb. fél centis csíkokra vágjuk. A penne tésztát összekeverjük a már előkészített csirkemellel, hozzáadjuk a póréhagymát és a bacon szalonnát is.
  4. A 2 dl tejszínt összekeverjük a csirkemell alapporral, majd hozzáöntünk 5 dl vizet. A tésztás csirkemellet beleöntjük a tepsibe, ráöntjük a tejszínes alapot, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
  5. Alacsony hőfokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzés

A fűszerezésre figyeljünk oda, mert a sajt is elég sós, főleg a füstölt sajt! - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss