Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes csalánfőzelék

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csalán leveleit lecsípkedjük, több vízben alaposan megmossuk, majd bő, lobogó, sós vízben 10 percet főzzük. Leszűrjük.

A vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, habzásig forraljuk, közben kevergetjük. Beleszórjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük a hideg tejjel, további kevergetjük. Annyi tej kell hozzá, amennyitől vastag, tejfölszerű marad a mártásunk. Eleinte úgy tűnik, csomós lesz, de ha tovább kevergetjük, csodálatosan egyneművé válik. Sózzuk, borsozzuk, pár csipet frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, végezetül pedig beleöntjük a tejszínt is. Ha a mártásunk megfőtt beletesszük a csalánt, összerottyantjuk az egészet.

Most buggyantott tojással és puliszkával ettem, de bármilyen főzelékfeltéttel finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss