Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes citromtorta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 27 cm-es tortához:
  • A piskótához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 30 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál víz
  • 1,5 citrom leve + reszelt héja
  • 37 dkg margarin
  • 5 dl tejszín
  • kis sárga ételfesték

Elkészítés

Elkészítés: Hagyományos módon piskótát sütünk a 8 tojásból.

A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a vízzel összekeverjük, beletesszük a citrom levét és héját, majd a lisztet, és gőz fölött sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint.

A tortalapot 3 felé vágjuk, meglocsolgatjuk a lapokat citromlével.
A tejszínt keményre verjük, kétfele osztjuk.

A lapokat megtöltjük: először a citromos krémet kenjük a lapra, majd a tetejére tejszínhabot is kenünk. A tejszín második felét megszínezzük ételfestékkel, kis citromlevet is adunk hozzá, ezzel vonjuk be a tortát. (Jó intenzív, citromos íze van.) Tetejét ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés

Nagyon jól sikerült és mindenkinek ízlett. - TtMarika

Ezek is érdekelhetnek

Friss