Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes burgonya karfiollal

MME MME
2
Hozzávalók
  • Energiatartalom: kb. 1400 kJ (330 kcal)
  • 10g fehérje, 17 g zsír, 32 g szénhidrát
  • Előkészítési idő: kb. 15 perc
  • Főzési idő: kb. 15 perc
  • Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 15 dkg burgonya
  • 15 dkg karfiolrózsa
  • 3 evőkanál tej
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál finomra vágott petrezselyemzöld
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

Elkészítése: A burgonyát folyó vízben, a karfiolt álló vízben alaposan megmossuk. A karfiolrózsákat apró darabokra tördeljük. A burgonyát meghámozzuk, 2 centis darabokra vágjuk. A tejet a tejszínnel felforrósítjuk, beletesszük a burgonyát és a karfiolt. Lassú tűzön nagyjából 15 percig pároljuk. A főzeléket tányérba öntjük, és hozzáadjuk a vajat, petrezselymet és a tojássárgáját. Az egészet villával durvára törjük és elkeverjük

Megjegyzés

A receptet 9-12 hónapos babáknak ajánljuk! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss