A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük. A szárakat meghámozzuk, felaprítjuk.
A vajat felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat és -szárakat, majd néhány percig együtt pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, felforraljuk, azután közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük. A főzési idő felénél kiszedünk néhány brokkolirózsát, és félretesszük azokat. Végül botmixerrel pürésítjük a levest.
A tejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel, majd a levesbe csorgatjuk, és 1-2 percig forraljuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, ezután beleforgatjuk a félretett brokkolirózsákat. Végül tányérokba merjük, és azonnal tálaljuk. Pirított kenyérkocka illik hozzá.