Mindmegette.hu
Kinyomtatom
Elküldöm
Mentés
Értékelem
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Recept
MME
Cikk
Kiss Krisztina
Mindmegette
A rizs átmosása főzés előtt legalább olyan megosztó kérdés, mint a tészta leöblítése főzés után. Ez utóbbiról már kiderült, hogy tilos, kérdezz csak meg egy olasz háziasszonyt! Hosszú mamma mia lesz a válasz. De hogy a rizst miért kell leöblíteni, sőt hosszabb ideig áztatni, azt az ázsiai konyha szakértőitől tudtuk meg.
Recept válogatás
A jó csöröge ropog és morzsállik! Porcukorral vagy lekvárral a legfinomabb desszertek egyike! De nemcsak csörögefánkot találtok a válogatás receptjein között, hanem készíthettek forgácsfánkot, túrófánkot, churrost is. Sőt, szalagost és rózsafánkot, habos képviselőt vagy a nagyi klasszikus receptjeit is. Válogassatok kedvetekre, ízlésetek és az ünnepi alkalom szerint.
Klock Eszter
Vendégségbe készülsz, vagy vendégeket vársz? Esetleg meglepnéd a családodat valami látványos finomsággal? A kakaós-fahéjas koszorú kihúz majd a csávából, ugyanis nemcsak puha és mennyeien finom, de olyan szép is, mint egy drága asztaldísz! Íme a recept.
Egy jól megtervezett menüsorban sokszor az is fejtörést okoz, milyen körettel tálaljuk a főételt. Szerencsére itt mindent megtaláltok, legyen az sült krumpli, burgonyasaláta, rizibizi, röszti, kuszkusz, káposztasaláta, krokett, gombóc, tócsni vagy főzelék. Válogassatok kedvetek és ízlésetek szerint. Összeválogattuk a legjobb köreteket a krumplisalátától kezdve a krokettig.
Sokan szeretik, mások viszont nem kedvelik a villámgyors kasszásokat. Ha igazán gyors pénztárossal van dolgunk, akkor szinte esélytelen nyugodtan és rendesen elpakolni a termékeket.
A rozmaring remekül illik a különféle sültekhez, zöldséges ételekhez, de keverhetjük kenyértésztába, ízesíthetjük vele a desszerteket, fűszervajat, sőt még a gyümölcssalátát is. És bár egész évben frissen is rendelkezésünkre áll, azért nem árt tudni, hogy miként lehet tartósítani ezt a kedvelt, mediterrán fűszernövényt.
Nem minden avokádókrém guacamole, de minden guacamole avokádókrém - mondhatjuk, megidézve az általános iskolai biológia órák egyik kedvelt alaptézisét. De, hogy mi a különbség a kettő között? A lenti receptgyűjteményből könnyedén kideríthető!