Elkészítés: A vékony szeletekre vágott vörös- és póréhagymát, a zúzott fokhagymát olvasztott vajon üvegesre pároljuk, fűszerezzük szerecsendióval, fehérborssal. Rászórjuk a lisztet, röviden pirítjuk, 8 dl vízzel és a borral felöntjük. Beletesszük a csirkehúsleves kockákat és a tejszínt, készre forraljuk.
A rozskenyérbõl pogácsaszaggatóval 3-4 cm átmérőjű köröket szúrunk ki, vékonyan megkenjük vajjal, reszelt sajttal meghintjük, és grillsütőben pirosra sütjük.
Tálaláskor a leves tetejére tesszük a sajtos pirítósokat, és finomra vágott metélhagymával hintjük meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!