hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-boros hagymaleves

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A vékony szeletekre vágott vörös- és póréhagymát, a zúzott fokhagymát olvasztott vajon üvegesre pároljuk, fűszerezzük szerecsendióval, fehérborssal. Rászórjuk a lisztet, röviden pirítjuk, 8 dl vízzel és a borral felöntjük. Beletesszük a csirkehúsleves kockákat és a tejszínt, készre forraljuk.

A rozskenyérbõl pogácsaszaggatóval 3-4 cm átmérőjű köröket szúrunk ki, vékonyan megkenjük vajjal, reszelt sajttal meghintjük, és grillsütőben pirosra sütjük.

Tálaláskor a leves tetejére tesszük a sajtos pirítósokat, és finomra vágott metélhagymával hintjük meg.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss