Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-barackos szűzpecsenye

MME MME
3.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 40 dkg őszibarack (vagy nektarin)
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 mokkáskanál vágott kakukkfű
  • 3 dl tejszín
  • A burgonyakroketthez:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • A sütéshez: bőven olaj

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, a vastagabb hártyákat eltávolítjuk róla, majd felszeleteljük, és megsózzuk. A barackokat 1 percre forró vízbe tesszük, majd lehűtjük, és lehúzzuk a héjukat. Eltávolítjuk a magokat is, és a gyümölcsöket mérettől függően feldaraboljuk.

Elkészítés: A burgonyakroketthez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, összevágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kissé kihűtjük, és áttörjük. Összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, és sóval ízesítjük. Hengereket formázunk belőle, és forró, bő olajban kisütjük. Felforrósítjuk az olajat, a hús mindkét oldalát kíméletesen megsütjük benne. Amikor megsültek a szeletek, kivesszük. A visszamaradt olajra rátesszük a barackokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval és a kakukkfűvel, majd ráöntjük a tejszínt. Visszahelyezzük a hússzeleteket, és kíméletesen összeforraljuk az egészet. A köretet tányérra tesszük, mellé vagy ráhelyezzük a húsokat, és a tejszínes barackkal meglocsolva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 827 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss